Jeep® Avenger postigao 100.000 narudžbi, podižući uspjeh Jeepa na novu razinu

01 July 2024

  • Proslavljen kao Europski automobil godine 2023., Jeep® Avenger postigao je izvanrednu prepoznatljivost i popularnost, sa 100.000 narudžbi kupaca koje označavaju njegov uspjeh na tržištu.
  • Postavljajući nove standarde u B-SUV segmentu, Jeep Avenger nastavlja kombinirati naprednu tehnologiju s legendarnim Jeep dizajnom kako bi pružio neusporedivo iskustvo vožnje.
  • Predstavljanjem novog e-Hybrida i nadolazećeg 4xe modela, Jeep Avenger nastavlja naglašavati središnju ulogu kupca svojim motom “Sloboda izbora”, nudeći širok raspon od tri motora, dva prijenosa i uskoro mogućnost “all-wheel” pogona.

Jeep® Avenger nastavlja redefinirati standarde u oštro konkurentnom B-SUV segmentu europskog tržišta. Proglašen Europskim automobilom godine 2023. (European Car of the Year 2023), ovo jedinstveno vozilo sada je postiglo impresivnih 100.000 narudžbi kupaca, od lansiranja krajem 2022. S ovom prekretnicom, Jeep Avenger, koji se proizvodi i prodaje u Europi, nastavlja učvršćivati ​​svoj status pionira u B-SUV segment, koji naglašava DNK marke Jeep – slobodu, avanturu, strasti i zabavne vožnje.

Eric Laforge – voditelj marke Jeep u Proširenoj Europi komentirao je: “Dok slavimo izvanredan uspjeh Jeep® Avengera, ne radi se samo o brojevima ili pohvalama; radi se o nemilosrdnoj predanosti da se kupcima ponudi “Sloboda izbora” kako bi se zadovoljila svaka potreba za mobilnošću i nudi neusporedivo iskustvo vožnje. S nevjerojatnih 100.000 narudžbi kupaca, Avenger stoji visoko kao dokaz naše nepokolebljive predanosti inovacijama i kvaliteti, redefiniranju standarda, postavljanju novih i ostavlja neizbrisiv trag u B-SUV segmentu i šire.”

Sloboda izbora
Postizanje ove prekretnice može se pripisati utjelovljenju Jeep Avengera kao jednog od najučinkovitijih izraza tipične slobode povezane s markom Jeep. Ovaj pristup “Sloboda izbora” naglašava središnje mjesto kupca i njegove potrebe, nudeći široku lepezu izbora, a utjelovljuje ga ponuda tri motora, dva prijenosa i uskoro mogućnost pogona na sve kotače. Nakon predstavljanja prvog potpuno električnog vozila ukrašenog legendarnom Jeep oznakom, označavajući značajan pomak prema održivosti, marka Jeep je proširila ponudu Avenger uvođenjem novog modela Avenger e-Hybrid. Ovo proširenje vozačima pruža fleksibilan izbor kako bi zadovoljio svoje želje i zahtjeve. Gledajući unaprijed, marka se priprema predstaviti dugo očekivani Jeep Avenger 4xe do kraja 2024., naglašavajući svoju stalnu posvećenost inovacijama unutar automobilskog sektora. Njegov uspjeh dodatno je naglašen izvanrednom izvedbom BEV varijante, koja čini 25% ukupne prodaje, signalizirajući značajan pomak prema održivim rješenjima mobilnosti.

e-Hybrid tehnologija
Nadovezujući se na ova postignuća, Jeep je predstavio novi Avenger e-Hybrid, dizajniran da bude besprijekoran prijelaz za kupce u 100% električni svijet. Opremljen naprednim 48-voltnim hibridnim sustavom, Avenger e-Hybrid pruža iskustvo slično potpuno hibridnom vozilu. Pogonski sklop ima motor s unutrašnjim izgaranjem od 100 KS u kombinaciji s električnim motorom od 21 kW integriranim u šesterostupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom. Ova postavka uključuje 48-voltni starter pogonjen remenom, osiguravajući glatki prijelaz na električni pogon i dodatno smanjujući emisije CO2.

Litij-ionska baterija e-Hybrida od 0,9 kWh, smještena ispod vozačevog sjedala, zadržava prostor u kabini identičnim onome u benzinskoj varijanti. Vozilo se inteligentno prebacuje između tipova pogona na temelju uvjeta vožnje u stvarnom vremenu, razine napunjenosti baterije i drugih nadziranih parametara, jamčeći iznimne performanse u različitim scenarijima vožnje. Ovaj inteligentni sustav se fluidno prilagođava zahtjevima na cesti, bilo da radi u tihom, potpuno električnom načinu rada tijekom pokretanja, u učinkovitom hibridnom načinu rada pri brzini krstarenja ili koristi snagu motora s unutrašnjim izgaranjem tijekom ubrzavanja.

4xe – mogućnost pogona na sve kotače za povećanje zabave i slobode

Predstavljanje modela Jeep Avenger 4xe, čije narudžbe trebaju početi do četvrtog tromjesečja 2024., značajna je prekretnica za marku, predstavljajući veliki napredak u tehnologiji i dizajnu. Ovaj se model može pohvaliti inovativnim pogonskim sklopom koji kombinira prednosti hibridnog sustava s najsuvremenijom tehnologijom pogona na sve kotače. Središnji dio ove postavke je snažan hibridni sustav od 48 V, koji uključuje 1,2-litreni turbo motor koji proizvodi 136 KS, nadopunjen s dva elektromotora od 21 kW sprijeda i straga. Ovaj sustav, u kombinaciji sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, omogućuje potpuno električnu vožnju pri malim brzinama putem integriranog elektromotora. Vozilo također ima funkciju E-Boost u sportskom načinu rada, poboljšavajući uzbudljive performanse koje Jeep entuzijasti očekuju. Pogonski sklop 4xe također pruža iznimne performanse, postižući najveću izlaznu snagu od 136 KS i najveću brzinu od 194 km/h.

Dok se Jeep Avenger nastavlja razvijati i inspirirati, njegovo putovanje je daleko od kraja. S nadolazećim izdanjem modela Jeep Avenger 4xe i stalnim napretkom u hibridnoj tehnologiji, Jeep ne samo da ispunjava zahtjeve današnjih vozača, već također oblikuje budućnost marke Jeep u Europi.

Marka Jeep®

Napravljen na više od 80 godina legendarnog naslijeđa, Jeep® je autentična marka SUV vozila koja pruža legendarne terenske sposobnosti, profinjenost interijera, značajke visoke tehnologije i svestranost ljudima koji traže izvanredna putovanja. Marka Jeep® nudi otvorenu pozivnicu da živite život punim plućima nudeći širok portfelj vozila koji vlasnicima nastavljaju pružati osjećaj sigurnosti i sigurnosti kako bi s povjerenjem podnijeli bilo koje putovanje. Jeep® Wave, vrhunski program vjernosti vlasnika i brige o kupcima koji je dostupan cijeloj liniji vozila Jeep® 4×4, ispunjen je mogućnostima i ekskluzivnim pogodnostima kako bi vlasnicima marke Jeep® pružili najveću brigu i predanu podršku 24/7. Terenske sposobnosti legendarne marke Jeep® poboljšane su globalnom inicijativom za elektrifikaciju koja transformira 4xe u novi 4×4 u potrazi za vizijom marke o postizanju slobode nulte emisije i dodane mogućnosti 4×4. Sva vozila marke Jeep® nudit će elektrificiranu varijantu do 2025. godine.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.